Ylätalon tila

Tänä kesänä olemme vieneet lampaita uusiin maisemanhoitokohteisiin Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoon

Myös kyyttölehmä Tuuli, viimevuotisen hiehovasikkansa ja tämän kesäisen sonnivasikkansa kanssa viettää kesän Seitsemisen Koverossa.

Haisuli-vuohi kilisteli kesäkuussa nuoren emäntänsä syntymäpäivänä. Luovutamme mielellämme valkoisen pukin syksyllä uuteen kotiin. Vuohillamme on MV3 status, samoin kuten lampaillammekin. Vuohetkin ovat nyt pysyneet laitumella, kun pihan puoleista lauta-aitaa vahvistettiin lammaverkolla.

Meille saapui heinäkuun alussa uusi työkoiran alku bordercollie Safira, Vanhalan Lammastilalta Lapista. Pentu on puuhakas ja haastaa aikuisia koiria päivittäin leikkimään. Mandi ja Nalle eivät useinkaan ole jaksaneet ryhtyä riehakkaaseen leikkiin pennun kanssa, joten Safira pöllyttää kaikkia lelujaan itsekseen ja tutustuu vähitellen maatilaamme.

Laitumet ovat pysyneet hyvässä kunnossa reiluista sateista johtuen. Laitumella varttuneet karitsat lähtevät lähiteurastamoon elo-syyskuusta alkaen.

Myös uusia lampaantaljoja on saapunut muokkaamolta. Taljoja löytyy vaaleasta tummaan, lyhyt-sekä pitkävillaisena. Koska taljat ovat uniikkeja, myymme ne mieluiten suoraan tilalta tai muutaman kerran vuodessa niitä voi ostaa eri tapahtumista, joissa olemme mukana.

Odotamme myös uutta lankaerää kehräämöltä lähiaikana.

Myymme mielellämme Huputiti- kyyttösonnipojan siitoskäyttöön piakkoin. Huputiti on väritykseltään tummahko ja luonteeltaan mukava. Sonni on kantakirjakelpoinen. Sen suvussa ei ole keinosiemennyssonneja.

Olemme liittäneet tuoreita kuvia kotisivuillemme tältä keväältä ja kesältä.